Concerten

Concerten pagina 1 van 7

Festival of Carols

Festival of Carols

Onder de leiding van onze dirigent Erik Demarbaix met Nicole De Paepe aan de piano en het koperensemble 'The Brassery', brengt het Philko feestelijke kerstmuziek, bewerkingen door Vlaamse componisten van kerstliederen uit binnen- en buitenland, christmas carols, evergreens en enkele christmas crackers.

Uitvoeringen

17 december 2023 om 16.00 uur in O. L. V.-Koningin kerk


Sehnsucht

Sehnsucht

De 19de eeuwse Romantiek wordt gekenmerkt door verschillende elementen, nl. individualisme, weltschmerz, escapisme, natuurverlangen, klemtoon op nationaal verleden, mystiek-religieuze elementen.

Met 'Sehnsucht' verwijzen we vooral naar het element natuur. Aanhangers van de Romantiek verlangden naar vroeger, naar de onaangetaste natuur en landschappen uit de periode voor de Industriële Revolutie.

In de schilderkunst kenmerkte zich dit o.a. door thema's zoals landschappen en natuur. Ook in de vocale muziek zien we dit thema terugkeren.  

Centraal staan werken van Antonin Dvorak (in arrangement van Leos Janacek) en Edward Elgar. Beide beschrijven dit natuurverlangen in hun composities, badend in de landschappen uit Bavaria.

Afwisselend brengt soliste Danny Van Hoof sololiederen van diverse 19de eeuwse componisten die eenzelfde sfeer uitademen. Het concert wordt afgerond met een religieus werk van Felix Mendelssohn 'Hör mein Bitten', waaruit naast het mystieke ook 'Sehnsucht' stroomt.

Uitvoeringen

4 juni 2023 om 16.00 uur in Sint-Walburgiskerk, Antwerpen


Wonderful World

Wonderful World

Kom tijdens de koude wintermaanden genieten van onze hartverwarmende muziek.

Verwacht u aan een verrassende variatie van koorarrangementen met zowel een snuifje klassiek als een vleugje pop. Zo zijn er de heerlijk zingbare melodieën van o.a. Schubert, Rutter, Fauré, Ennio Morricone, Offenbach, Armstrong, Elvis Presley ...

Met Erik Demarbaix als dirigent en Nicole De Paepe aan de piano maken we er een sfeervolle, muzikale middag van.

We sluiten af met een toast op het nieuwe jaar. Goed om te weten: uw toegangskaart is een drankje waard.

Uitvoeringen

22 januari 2023 om 15.00 uur in Theater Hemelhoeve

Uitverkocht - mogelijk komen er nog enkele kaarten opnieuw vrij