Lid worden

Nieuwe leden, jong en oud, van 21 tot 65 jaar, zijn steeds welkom bij het Philharmonisch Koor van Antwerpen. Enige ervaring met koorzang of muziektheorie is een pluspunt, maar inzet en motivatie zijn minstens even belangrijk. Dus ook gedreven mensen met minder muzikale ervaring verwelkomen we graag.

Indien u wil meezingen, dan nodigen wij u vrijblijvend uit op onze wekelijkse repetitie. Zo hebt u de kans om het koor en onze dirigent in actie te zien. U bent vrij om onaangekondigd langs te komen, maar wanneer u ons op voorhand contacteert, dan voorzien we de nodige partituren, zodat u, indien gewenst, onmiddellijk kunt meezingen.

We repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Zaal Bergheem, Lodewijk De Koninckstraat 10-12 te Berchem. Op feestdagen en tijdens de maanden juli en augustus, zijn er doorgaans geen repetities. U kan de data van onze repetities nakijken op de kalender.

De repetities worden geleid door onze vaste dirigent, Erik Demarbaix, en begeleid op de piano door Nicole De Paepe. Na de repetitie hebt u de mogelijkheid om nog gezellig een glas te blijven drinken.

Het koor organiseert ieder jaar zelf een tweetal concerten, met zowel klassieke als moderne en lichtere muziek. Daarnaast luisteren we af en toe een viering op in een van de vele historische Antwerpse kerken, meestal met een mis van een van de grote componisten, en werken we regelmatig mee aan muzikale projecten in het hele land.

Het Philharmonisch Koor van Antwerpen tijdens het Proms concert in juni 2013